Best Value Procurement

Home / Best Value Procurement

BVP – Best Value Procurement

BVP geeft een visie en een inkoopmethode die geïntroduceerd is door dr. Dean Kashiwagi (Arizona State University). Voor de aanleiding, visie en gedachtes achter BVP verwijzen we naar het boek “Presatieinkoop” geschreven door Sicco Santema en Jeroen van der Rijt.

Het idee achter BVP is een geheel andere relatie tussen klant en leverancier, van controleren naar loslaten. Want: waarop zijn de inkoopbeslissingen van een opdrachtgever gebaseerd? Wie beschikt eigenlijk over de meeste kennis over  in te kopen producten en diensten? Is het niet logisch om degene met de meeste kennis de invulling en beheersing van een project op te dragen? Wanneer u denkt meer te weten dan uw leverancier is het dan verstandig om die in te schakelen, doe het liever zelf!

Het voorschrijven van de oplossing van uw probleem beperkt de leverancier in het bedenken van slimme oplossingen waar u zelf niet aan gedacht had. Uw leverancier is namelijk dagelijks bezig met vergelijkbare problemen en kent als geen ander de kansen en de risico’s!

BVP is erop gericht om door middel van de aanbesteding de EXPERT te vinden. Die leverancier die de juiste ervaring heeft, die een beeld heeft bij de oplossing die bij uw organisatie past, die de kansen en risico’s kent en een reële planning kan maken. En het allerbelangrijkst: die beschikt over de juiste medewerkers die, omdat ze een sleutelpositie in het project hebben, bepalend zijn voor het slagen ervan. Op deze wijze wordt optimaal gebruik gemaakt van de expertise van de leverancier en wordt optimaal geprofiteerd van innovatieve kracht van de markt.

Niet de volgzame leverancier die ja zegt op alle eisen, een mooi verhaal maakt bij de wensen en een kwalitatief suboptimale oplossing biedt tegen een lagere prijs, maar de pro-actieve leverancier die daadwerkelijk kwaliteit biedt binnen het gestelde budget en een echte oplossing voor uw specifieke probleem, kan zich op deze wijze profileren.

De consultants van de Kunst van Inkopen brengen Best Value Procurement dagelijks in de praktijk en hebben inmiddels veel ervaring. Hun kennis en ervaring delen zij graag met u!

Contact formulier

Na het verzenden van uw e-mail nemen wij z.s.m. contact met u op!